Výroba
Vážíme si odvedené práce, a protože náš perník vyrábíme poctivě a ručně, necháme Vám nahlédnout do naší kuchyně.

Těsto
Před smícháním vypadá jako májová kočka

Propracování
Ruční práce představuje téměř 100%
Začínali jsme ručním hnětením těsta na vále, které jsme už dnes nahradili míchacím strojem.
Tvar
Vzpomínka na koblihy od babičky
Zůstala nám forma na vykrajování, která zanechává na okraji perníku krásnou krajku ... každý kousek projde našima rukama několikrát.

Pečení
Nejzajimavější část
Než se perník upeče, kontrolujeme, jak přibývá a vyskočí. Protože nám záleží na kvalitě a vzhledu, pro konečnou fázi vybíráme jen nejlepší kousky.

Náplň
Samé dobroty
Domácí švestková povidla (jako od babičky), mleté vlašské ořechy, rozinky a strouhaný perník na zahuštění. Vše promícháme a skoulíme.

Slepování
Garantujeme hmotnost
Poměr těsta a náplně kontrolujeme při slepování.
Nepovedené kousky dáváme stranou (pro případ, kdy na nás přijde mlsná).

Připraveno na balení

Ruční balení
Vše dopředu připraveno
A můžeme jet
Suroviny
K tradičnímu výrobku patří původní suroviny. My jsme recept obohatili novými ingrediencemi, které perníku dávají originalitu a současnost.

Český evergreen
Šípek
Šípek nesměl chybět v žádné kuchyni jako jeden z nejlepších přírodních léků na imunitu. Obsahuje velké množství vitamínu C. Je vhodný k celkovému posílení organismu.
Ze sušeného šípku děláme sirup, který potom používáme k výrobě šípkového karamelu - ingredience, která nahradila v perníku původně používaný řepný sirob.
Neotřelý
RAKYTNÍK
Je výborným pomocníkem na posílení imunity, jako ochrana před škodlivými látkami, ale je také dobrý na pleť. Obsahuje v průměru až 24krát více vitamínu C než citrón.
My pěstujeme keře rakytníku na Šumavě. Zpracováváme ho celý: šťávu na výrobu sirupu, semínka na rakytníkový olej a dužinu na mouku.

Znovu oživený
Žalud
Přestože žaludy požívají hlavně vepři a šunka z nich vyráběná je lahodná a kvalitní, v minulosti byly žaludy používané jako potravina - na výrobu mouky a levné kávy.
Kromě zajímavých nutričních hodnot mají žaludy i léčivé účinky. Jedna Řekyně tvrdí, že žaludy kromě ochrany srdce třeba zvyšují energii či regulují hladinu cukru v krvi.
Švestky
Původní odrůdu jako by jeden pohledal...
Švestky jsou výborným lékem na revmatismus, dnu, onemocnění ledvin, jater a krevního oběhu. Pomáhají chránit srdce a cévy, snižují hladinu cholesterolu. Jsou účinné při střevních problémech a zácpě. (zdroj: vitalia.cz)
Pro výrobu náplně vaříme vlastní povidla, bez cukru, ze sklizně v nejbližším okolí.


Rozinky
Získávají se sušením bobulí hroznového vína a jsou přirozeně sladké. Jsou bohaté na polyfenoly, antioxidanty a celou řadu minerálů. Podporují správné trávení, zvyšují hladinu železa v krvi, mají pozitivní vliv na zrak, zuby, vlasy a kosti. (zdroj: farmazdravi.cz)
Med
Med jako tekutý lék na všechno. Působí jako přírodní antibiotikum a má posilující účinky na celý organismus. Pomáhá proti nachlazení, při hojení ran, rozšiřuje cévy a snižuje tlak, zmírňuje sklerotické procesy.

